Sailing sv Phi

Family time

We zijn aangekomen in de haven van Albufeira en ‘s avonds zijn Claire en Puck uit Nederland gearriveerd. Het is al laat als ze aankomen en we gaan na even bijgekletst te hebben op tijd naar bed.

Harde wind

We willen vandaag naar Portimao varen. Een tochtje van zo’n 15 mijl. Het is niet ver maar er staat een harde wind van achteren. We hijsen de Genaker en met Puck achter het roer gaan we met een flinke snelheid langs richting Portimão. De golven zijn hoog en komen ook schuin van achteren en we rollen en klotsen.

Puck achter het roer

Claire voelt zich niet echt comfortabel maar Puck staat stoer achter het roer en stuurt als een echte pro.

Portimão

We komen aan in de baai van Portimão. Het is de bedoeling dat we hier voor anker gaan, maar de swell staat de baai in en dan weten we uit ervaring dat het niet lekker voor anker ligt. We besluiten om naar de haven te gaan en daar rustig te gaan liggen. Kunnen we gelijk even water bijtanken en de boot weer afspoelen.
In de haven is een hotel met een zwembad en dat is voor ons een reden om zwemspullen aan te trekken en ernaar toe te gaan.

Zwembad bij de jachthaven

Dat doen we ook en we hebben een heerlijke middag aan het zwembad op een ligbedje.
‘s Avonds gaan we uit eten en we lopen via het toeristische Praia de Rocha op zoek naar een restaurant.

Claire, Jurgen en Puck in Portimão

We vinden een authentiek restaurant via Tripadvisor en lopen er naar toe.

Puck, Claire, Kiki en Noor

Langs een drukke weg maar inderdaad, alleen maar locals. Het eten is fantastisch en het is erg gezellig. Na het eten beseffen we dat we nog een flink stuk moeten wandelen. Noor, Kiki en Puck hebben niet zo’n zin om het hele eind terug te lopen dus we pakken een taxi met zijn viertjes en Mirjam en Claire lopen via de boulevard terug naar de boot.

Alvor

De volgende ochtend haal ik verse broodjes en we ontbijten lekker buiten in de zon.

Ontbijten in de haven van Portimão

Het is prachtig weer. Sinds ons vertrek hebben we prachtig weer gehad. Vandaag staat een korte trip richting Alvor op het programma. Het leek ons leuk om daar met Claire en Puck naar toe te gaan. We hebben nu wat meer ervaring gekregen bij deze baai en varen geroutineerd via de verkeerde kant van de boei naar de ankerplek verderop bij het dorpje. Als we de baai invaren zien we de Karakter voor anker liggen. Michiel en Marije met de kinderen zijn we al eerder tegengekomen in de Ria’s en hebben toen de verjaardag van Madelief en Noor gevierd. Altijd leuk om bekenden tegen te komen.
Vanavond willen we uit eten in Alvor. Vorige keer dat we hier waren hadden we een leuk visrestaurantje gezien aan de waterkant en daar willen we vanavond gaan eten met zijn allen.

Sunset

Voordat we naar het restaurant gaan, gaan we naar de Sunset bar.

Sunset bar in Alvor

Een bar iets hoger in het dorp met een adembenemend uitzicht op de baai en de ondergaande zon. Hier is het happy hour en we drinken cocktails (met en zonder alcohol).

Happy hour in de Sunset bar

Er hangen tientallen brillen en we moeten er allemaal eentje op voor op de foto.

Noor en Kiki in de Sunset bar

Daarna zakken we af naar de haven en eten in het visrestaurant. Het is overal ontzettend druk en erg gezellig.

Alvor

Grote borden en schalen met verse vis worden geserveerd. In het donker gaan we in twee etappes terug naar de boot.

Afscheid

Het is alweer zondag en vanmiddag gaan Claire en Puck weer naar Nederland maar eerst gaan de meiden met zijn viertjes zwemmen met de sup. Het is er ook het weer naar. In de middag gaan ze met zijn viertjes met de dinghy naar het dorp, shoppen.

Shoppen met de dinghy

Aan het eind van de middag gaan Claire en Puck met hun koffers naar de kant en worden ze opgehaald met de taxi om naar het vliegveld te gaan. Helaas komt er een eind aan dit heerlijke weekend. Ik vond het zo fijn om de meiden aan boord te hebben.

Nadat Puck en Claire met de taxi naar het vliegveld zijn vertrokken, komen Michiel en Marije even langs en we kletsen wat bij. We hebben het spontane idee om vanavond te gaan BBQ’en.

BBQ by torchlight

We maken allemaal wat gerechtjes klaar en steken die avond de BBQ aan. Het is al vroeg donker en met behulp van zaklantaarns schijnen we bij om te zien wat we klaar hebben gemaakt en wat we eten. Het is gezellig.

Aan de grond

Vanavond is het doodtij wat betekent dat het extreem laag water is bij eb en ik maak mij een beetje zorgen over de ankerplek die we hebben. Het is vlak bij een zandbank. Michiel laat weten dat als we vastlopen, hij in ieder geval goed zal slapen. Vorige keer in de Ria’s is ons anker gaan krabben en lagen we opeens langszij de Karakter. Gelukkig had Michiel dat toen in de gaten en kon de boot op tijd afhouden. Als we vast komen te liggen, kunnen we ieder geval niet krabben.

De volgende ochtend word ik gewekt door Mirjam, die geeft aan de boot een beetje scheef ligt. Ik ga kijken en wat ik al vermoedde… Het was toch ondieper dan ik had gehoopt en de boot is gedraaid, richting de zandbank en daar liggen we nu op en het is nog niet eens laagwater. Ik stap in de dinghy om te inspecteren en de meiden gaan aan de hoge kant van de boot in de voorkajuit alvast beginnen met school.

Aan de grond

Ik zie de steeds meer van de onderkant van de boot boven water komen. De boot begint aardig te hellen. Tijdens het wachten op hoogwater maak ik van de gelegenheid gebruik om de onderkant van de boot goed schoon te maken. Daar zit inmiddels een beetje aangroei aan. Na een uurtje keert gelukkig het tij en wordt het al snel weer hoogwater en komt de boot los…

bye, bye Karakter, fair winds

Aan het eind van de ochtend zwaaien we Karakter uit. Zij gaan een rondje Europa doen en dat betekent dat we hen voorlopig niet meer zullen zien. Behouden vaart Karakter!

Verder Bericht

Vorige Bericht

4 Reacties

 1. Erik en Leonie Ruiter 24 januari 2019

  Super leuk om weer meegenomen te worden in jullie avonturen😀😀

 2. Jeroen & Gea 25 januari 2019

  Weer een prachtig verhaal en leuk met Claire en Puck ook aan boord! veel plezier en op naar het volgende hoofdstuk in dit prachtige avontuur, Jeroen

 3. Dick en Rita 25 januari 2019

  Weer een leuk verslag. Leuk dat Claire en Puck bij jullie waren.
  Zo te zien hebben jullie ervan genoten!!
  Groetjes vanuit een koud en wit Belt-Schutsloot!😘👍

 4. mariette 26 januari 2019

  Wat ontzettend fijn dat Claire en Puck er waren, top!
  Enjoy!
  x

Laat een reactie achter

© 2023 Sailing sv Phi

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: