Sailing sv Phi

Bemanning

De bemanning

De bemanning Mirjam, Jurgen, Kiki en Noor Kramer wonen in het prachtige Belt-Schutsloot, midden in het nationaal park De Wieden-Weerribben.

Mirjam, Jurgen, Kiki en Noor

De vaste bemanning van sv Phi

Wij hebben als gezin twee jaar geleden besloten om onze droom werkelijk te maken. Die droom is om de wereld per zeilboot te verkennen en daar trekken we een jaar voor uit. We willen langs de Atlantische kust van Europa, naar Afrika en dan de Atlantische oceaan oversteken naar de Caribbean. Een rondje Atlantische oceaan.

Jurgen

Jurgen zeilt al bijna zijn hele leven. Het begon met een klein jolletje waar hij met zijn broer Sven als het maar even kon mee op pad ging op de Poel in het Amsterdamse bos.

Jurgen na een nacht doorzeilen

Jurgen na een nacht doorzeilen

De jol ging ook mee als we met de boot van mijn ouders op vakantie gingen. Later ruilden we de jol in voor een Pacer. Later kwam het surfen en maakte hij de switch en was niet van de zeilplank af te krijgen. Vanaf zijn 16e jaar ging hij lesgeven. Eerst in Aalsmeer en daarna op de Kaag.

Mirjam

Mirjam is de avonturier van ons gezin en heeft veel gereisd. Haar grote droom is een wereldreis te maken met het gezin. Dat we per boot gaan is de invloed van Jurgen.

Mirjam aan het roer bij Svendborg

Mirjam aan het roer bij Svendborg

Door hem is Mirjam ook besmet met het zeilvirus. Voor die tijd was ze al actief op het water maar dan achter de boot op het wakeboard. De afgelopen jaren heeft Mirjam een hoop ervaring opgedaan en vormt ze samen met Jurgen een sterk team.

Kiki

Kiki aan het roer voor de kust van Bretagne

Sinds 2017 zeilt Kiki in een optimist en heeft vorig jaar haar CWO 1 gehaald. Dit jaar heeft ze weer les en is ze met CWO 2 bezig. Kiki vindt zeilen leuk en ontdekt stap-voor-stap de geheimen van het zeilen.

 

Aan boord is ze ook actief, alhoewel dat vaak binnen aan de tafel is of voor in de punt samen met Noor door de raampjes naar buiten kijken of ze vissen kunnen zien.

Noor

Noor is nog niet echt met zeilen bezig. Als we vertrekken gaat ze in de kuip liggen, valt in slaap en wordt weer wakker als we naar de haven gaan. Soms staat ze achter het roer en dat doet ze al erg goed!

Noor achter het roer in Denemarken

Noor achter het roer in Denemarken

Ik hoop dat het zeilvirus haar ook zal gaan besmetten en dat ze – zodra we weer terug zijn in Nederland – ook in de Optimist stapt.

 

1 Reactie

  1. marian Kamphuis 20 oktober 2018

    Bedankt voor jullie kaart. Heel leuk om iets te horen en lezen over jullie reis. Goed dat de boot bevalt. Zijn jullie nog in Portimao? Onze vrienden (ook ex-zeilers, Carribean reis gedaan) zijn momenteel in Praia da Roch in hun appartement. in hotel Tivoli.
    Vinden het vast leuk om jullie te ontmoeten. .
    Veel plezier en goede winden!

Laat een reactie achter

© 2023 Sailing sv Phi

Thema door Anders Norén

%d bloggers liken dit: